Organisatieopstelling

Wat is het?
Een opstelling geeft een organisatie de mogelijkheid om de invloeden van het bedrijfssysteem te ervaren. Dit systeem bestaat uit de mensen waarmee je samenwerkt. Dit kunnen zijn; collega's, afdelingen en management. Maar ook de bedrijven waarmee je samenwerkt.

 

Hoe werkt het?
Wanneer je een opstelling doet dan plaats je, op gevoel, representanten (de andere deelnemers) in de ruimte. Het is fascinerend te merken dat de representanten in de opstelling toegang krijgen tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen van diegene die zij representeren. De opstelling maakt patronen zichtbaar die zich in het systeem voordoen. Wat zich in het systeem afspeelt, kan niet worden bedacht. De energie van dat moment bepaalt wat er verder gebeurt. Er is dan ook geen sprake van een toneelstuk.

 

Thema's voor een organisatieopstelling kunnen zijn:

  • Veranderingsprocessen
  • algemeen gevoel van onbehagen zonder aanwijsbare oorzaak
  • problematiek op de werkvloer
  • verstoorde werkrelaties
  • inzicht verkrijgen in vastgelopen team en/of organisatie

 

"Logos & Sophia weet op een deskundige wijze een persoonlijke en kwalitatieve weergave van de organisatie te geven. Ze zijn zeer deskundig en weten op een creatieve manier een hele goede indruk te krijgen en weer te geven op het persoonlijke vlak." (Ewald van Weezenbeeck, Vestigingsmanager Pontmeyer)

 

Meer informatie
Voor meer informatie bel ons gerust. Tijdens een vrijblijvend gesprek spreken wij graag de mogelijkheden met u door. Opstellingen zijn mogelijk binnen eigen organisatie of op locatie.